• header-projecten-oosterwijk-outdoor-living.jpg

Terrasoverkapping in Capelle aan den IJssel

De terrasoverkapping die we voor deze familie hebben gebouwd vormt één mooi geheel met het woonhuis. Aan de voorzijden hebben we 2 schroefpalen op een metalen balk gemonteerd. Dit dient als bescherming van het gevelwerk. De houten palen zijn gemaakt van geschaafd douglashout en van onder afgewerkt met natuurstenen poeren. Dit laatste voorkomt vocht in het hout en geeft de constructie een chique uitstraling. Het dak is schuin en bevat een lichtstraat. Zo krijgt de woonkamer die aan de overkapping grenst genoeg lichtinval.

"Een mooie verlenging van hun huiskamer"

De buitenzijden van de overkapping werkten we af met een onderhoudsvrije plaat en aan de binnenzijden plaatsten we witte sponningdelen als wandafwerking. Dit oogt zeer ruimtelijk. Op het dak hebben we dit eveneens toegepast, zodat dit leuk afsteekt tegen de bruine balken. We hebben ook terrasverwarming geïnstalleerd. Om de warmte binnen te houden plaatsten we isolatie bovenop de sponningdelen van het dak.

De voorzijde bevat een zinken goot en waterafvoer. Daarbovenop plaatsten we een 2-laags bitumen dak. Tussen de schroefpalen hebben we een glazen schuifwand gemonteerd. Zo kunnen de bewoners winddicht zitten en het hele jaar door genieten van de terrasoverkapping. Het is een mooie verlenging van hun huiskamer geworden!

Vraag een offerte aan

Dit project valt onder product: Terrasoverkappingen

Scroll naar boven